Vätternrundan Sub 9Vätternrundan Lag Norrbotten Sub 9

I årets upplaga av Vätternrundan fanns ett antal deltagare från CK Sävast. Bland annat var vi 8 stycken som valt att spänna bågen och delta i Lag Norrbottens Sub 9 satsning. Under vinterhalvåret har laget till viss del samtränat under Arcuspassen. Så snart snön lämnade vägarna har vi genomfört ett antal distanspass på olika platser i länet. Förutom att få många mil i sadeln har målsättningen varit att nöta in den Belgiska kedjan.

DSC00888_ck Lag Norrbotten strax innan Gränna

Den 19 juni kl 10.34 stod vi äntligen där, Johan S, Johan F, Nils-Olof N, Kalle W, Urban N, Per l Fredrik K, och David B, alla fyllda av förväntan med de övriga 11 från Lag Norrbotten. Efter ett par hårda mil i motvinden snurrade kedjan som smord med den bästa av oljor. Då skördades dagens första offer, en krånglande pedal satte stop för Nils-Olofs färd mot Motala.

Efter ca 9 mil, strax efter Gränna, fick vi uppleva årets däcksexplosion som totalförstörde hela Davids bakhjul, och därmed var hans dag till ända. En krympande skara cyklister fick nu borra sig genom motvinden ned till Jönköping. Motvinden och den ryckiga färden genom Jönköping skördande ytterligare 2 lagmedlemmar, denna gång var energibrist och trötthet som var orsaken. Vi var nog fler som hade på gränsen till torsk i tanken. Den tuffa körning gjorde att, åtminstone jag, hade problem att fylla vätska och energi i den mängd som behövdes. Så stoppet i Fagerhult kom som en skänk från ovan. Ett par bananer, gel och vätska gjorde att man kände sig som en ny människa.

Efter stoppet infann sig ett härligt ”flow” i Lag Norrbotten och med lite hjälp av vinden susade vi i svindlande fart upp mot Karlsborg. Vi började nu passera allt fler cyklister och tyvärr renderade det i (jag citerar vår kapten Christian): ” Vi fick in skit i klungan!” Denna skit var en vinglig idiot som inte insåg att vi var ett lag som passerade honom. En ytterst taskig manöver från honom fortplantade i klungan och att efter ett antal gått på hjul gick någon omkull och vägen såg ut som en krigsskådeplats.

Strax efter 20 mil, med god marginal i tidsschemat, tvingades vi surt lämna ett stort antal kamrater från laget liggande på asfalten, däribland Fredrik K och Johan S. Det kändes inte bra!!! Med en stor klump i magen fortsatte vi upp till Boviken. Vi var nog flera som satt och övervägde om det var rätt att fortsätta efter denna krasch. Men vi fortsatte och körde nu även för de som blivit kvar i på asfalten. Likt pausen i Fagerhult satt det bra med ett stop för att fylla depåerna i Boviken. De följande 4 milen blev en kamp mot trötthet och krampkänningar. De allra flesta låg på gränsen till kramp och vi var många som frustrerade och trötta tvingades vila i långa perioder bakom Kent från Piteå som förtjänstfullt låg som en stadig grindvakt.

Med 3 mil kvar började vi inse att vi hade goda möjligheter att komma in i god tid under 9 timmar och med den vissheten kändes de sista milen något mer uthärdliga. Väl i mål efter 8.43 i sadeln blandades trötthetskänslorna med lyckokänslorna över att ha klarat målet och klarat sig ifrån den svåra kraschen och haverier. Vi blev bara 10 av 19 som kom i mål från lag Norrbotten, från CK Sävast var det Per L, Kalle W, Johan F och Urban N.

Så här en vecka efter målgång börjar suget efter cykel att komma tillbaka. Våra tankar just nu är främst hos Johan som sedan i lördags tillbringar tiden i ryggläge på sjukhuset med ett krossat bäckenben. Även Daniel från Piteå som ådrog sig en fraktur i nyckelbenet och en fraktur i handen.

I det perspektivet känns det ynkligt att komma med klagomål. Men jag kan ändå konstatera att det känns skönt att min genetiska arvsmassa redan är reproducerad och att det numera känns helt rätt att lägga en stor slant på en ny sadel!! Man ska aldrig säga aldrig, men det vet i tusan om det blir någon mer Vätternrunda för min del!

//U.N.

LagNorrbotten-2405_ck Spillrorna av Lag Norrbotten som körde in på tiden 8:43

LagNorrbotten-2399_ck

LagNorrbotten-2417_ck