Sävast Open lördag 3 sep!(foto: Mats Engfors / Fotographic)

Varmt välkomna till Sävast Open på landsväg, lördag 3 september!

Start och mål vid parkeringen till Svedjefortet i Boden. Start 15.00 och anmälan på plats senast 14.30. Vi tar ingen startavgift. Du kör gratis och du bjuds på kaffe och kaka när du går i mål. Vi älskar helt enkelt cykling:-)

Loppet startar på Svedjebergsleden mot Flarken, sedan vänstersväng upp på väg 383 (flaggvakt finns). Därifrån kör man ett eller två varv (varje varv är cirka 25 km) på följande bana: från väg 383 höger in på väg 356, höger i Skogså mot Brobyn, genom Brobyn, höger i Svedjan in på väg 383. När du vill gå i mål så vänder du bara ner vänster mot Flarken och Svedjefortet igen.

Loppet är öppet för alla cyklister, oavsett klubbtillhörighet (klubblöshet funkar också), MEN de som vill vara med och tävla om klubbmästartiteln på dam- och herrsidan behöver dels vara medlem i CK Sävast och dels köra loppet i ett CK Sävastplagg på överkroppen (kortärmad, långärmad, väst eller jacka). Det sistnämnda är för att det ska kunna gå att se vilka som är med och kör om KM:et. För KM:et gäller att damerna kör ett varv och herrarna kör två varv.

Loppet ersätter vår söndagstur den 4 september och vi ser gärna att Sävast Open blir en god motionstur även för de som inte vill vara med och tävla. Vi hjälper gärna till att ”snacka ihop” grupper i olika farter vid starten.