O-ringen MTBI slutet av juli kommer O-ringen till stan. Många vet dock inte att det inom ramen för arrangemanget även körs ett O-ringen för mtb 21-23 juli (klicka här: MTB-O för en flyer). Här kommer vi från CK Sävast att hjälpa till med funktionärer och kontrollbyggare. Obs! Man behöver inte vara mtb-cyklist, utan alla kan hjälpa till! Klubben får ersättning per arbetskraft och timme, men framför allt så hjälper vi till och marknadsför mountainbike, och cykling generellt, i Boden med omnejd.

Under våren kommer vi även att ha en föreläsning och tillfällen där de som vill får pröva på mtb-orientering. Föreläsare blir Hans-Jörgen Kvåle (banläggare för mtb-o), som har goda meriter både från SM, Världscupen och VM i mtb och mtb-o. Mer information angående detta kommer under våren.

Resursbehovet för mtb-o, 3 dagar (21-23/7), är totalt 9 personer per dag:
– 6 funktionärer till startplatserna varje dag.
– 3 kontrollbyggare som hjälper banläggaren att sätta ut och ta in kontrollerna inför och efter varje etapp.

Klicka här: Anmälan mtb-o så ser ni i en excelfil vilka platser som är kvar att fylla. Vi hoppas det finns medlemmar som kan ställa upp och som ser det som en rolig grej! Anmäl ditt intresse till cksavast@gmail.com eller hör av dig till Jan-Erik (se under fliken Föreningsinfo).

Under våren kommer det även att behövas hjälp med att provköra banorna, men observera att de som provkör banorna ej får delta i mtb o-ringen. Lite datum att hålla reda på:

– Slutförberedelserna startar runt den 18 juli.
– MTB-O tävlingarna genomförs den 21-23 juli.
– Räkna även med ett genrep runt den 20 juli
– Träning på Gruvberget kommer vara öppen från den 19 juli.

Eventuellt behövs det fixas med kontrollställningar och dylikt i vinter. Exakta behovet samt tider återkommer vi med under vintern/våren. Klicka här för generell info om o-ringen.