Att cykla med oss

Ska vara både njutbart och säkert. Vår Söndagstur (se längre ner i menym) delas in i olika grupper så att alla kan köra i sitt tempo och vi ser även till att vi fikar när rundan är färdig.

Att cykla i klunga kräver en del kunskap, framförallt för att göra cyklingen i grupp så säker som möjligt. Har man varit med några söndagar så vänjer man sig snabbt. De som ligger längst fram i klungan har ett särskilt ansvar att peka ut hål, glas, sprickor, och andra riskmoment som finns längs vägen. De som för tillfället ligger bakom har ett ansvar att föra informationen vidare. Det är även bra att så långt det går inte använda bromsarna när man cyklar i klunga. Det kan låta lite konstigt, men det är viktigt att man ska kunna ligga nära varandra (blir ju även lite lättare så), med så jämn fart som möjligt, och då kan användning av bromsar göra att det rycker till. Lugna och tydliga rörelser ger säkrast körning!

En bra guide till klungkörning hittar ni på Hisingens CK:s hemsida. Vi kan inte säga det bättre än så. Klicka här och här så får ni se!

Lämna ett svar