Cykelsäsongen drar igångPå söndag startar vi upp årets säsong med Söndagsturen. I år är det några justeringar, framförallt för att följa rekommendationer från myndigheter och förbund. Läs gärna mer på vår informationssida om Söndagsturen

Vi i styrelsen har diskuterat Corona-situationen de senaste veckorna. Många av våra arrangemang påverkas så klart av situationen. Framförallt de välbesökta motionstävlingar vi anordnar, men så klart även söndagscyklingen som normalt fokuserar på de sociala aspekterna i att träffas och umgås. I dagsläget kommer våra motionsarrangemang att ligga kvar men vi kommer senast två veckor innan aktuellt genomförande meddela om det går att genomföra av hänsyn till aktuellt coronaläge.

Det är så klart av högsta vikt att alla känner ett personligt ansvar kring våra arrangemang. Brukar du komma på söndagsturen även när du är lite krasslig, kanske köra lite lugnare i grön grupp? Nej, stanna hemma! Vill du krama dina cykelkamrater som du inte sett sedan i höstas? Mysigt, men inte just nu. Tar du med familjen som publik till klubbmästerskapet? Kul, men trängs inte i startfållan!

Vi passar även på att repetera Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid träning:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Personer över 70 år ska inte delta i gruppaktiviteter inomhus. Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig, och fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.
  • Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
  • Undvik trängsel.

Även Svenska Cykelförbundet har publicerat sina rekommendationer och svar på vanliga frågor.