Tisdagsträningar landsväg!Tisdagsträningar på landsväg!

Samling vid Helikoptern kl 18.00.
Passledaren informerar vad vi vill uppnå på kvällens träning innan vi startar.

5 maj
Första passet – lära sig cykla fort i grupp. Linjecyklar (ev. tempocyklar cyklar ensamma). 
Grupper om 3–4 jämnstarka personer, från Rödbergskorsningen mot Avan i bra hastighet, men inte fortare än att gruppen håller tekniken och säkerheten. Återsamling vid Unbyns skola. Sedan gemensamt till Avan. Fri fart till toppen av Snöberget och återsamling i Seletkorsningen. Mockträskvägen samlat. De som känner sig starka ligger på längre och den som har svårt med hastigheten ligger på rulle. Om någon har släppt återsamlas vi vid punkt 49. Här gäller kommunikation mellan cyklister. Om någon står över förningar ska det höras tydligt, även när denne åter kommer i ledet. Tänk på att det är tidigt på säsongen. Vi är olika tränade och prestige har vi inte ännu börjat med.

12 maj
Partempo från Rödberget mot Selet på Tempobanan. 30 sek mellan paren. Ta förningar på 2–4, max 5 min, meningen är att ta i det så det bränner i benen. När den andra går fram sen ska denne hålla igen i början så att kompisen orkar ligga på rulle. Här går det bra med tempocykel eller linjecykel, så länge båda cyklarna i gruppen är samma. Cyklar en sväng mot Alvik för att hämta andan. Utökar gruppen till omkring 4 cyklar, tar det lugnare och tänker på tekniken och säkerheten.

19 maj
Linjecykel
, Flarkenvägen motsols. Svedjebergsbacken 2 gånger om, vi startar via Erikslund och avslutar via Svartbyn. Full körning uppför Svedjeberget med återsamling uppe. Nu börjar det bli tufft, men det är du som bestämmer hur tufft det blir.

26 maj
Träningstävling tempo Mockträsk. Alla cyklar är tillåtna.

2 juni
Rödbergsfortet. Backträning med start från hängbron på Svedjevägen. Det finns vakt som stoppar cyklister om det kommer bilar. Alt 2. Starta från P 49 cykla mot Aldersjön, vända och sedan ta Rödberget.

9 juni
Samling Hedenbasen. GP alternativt varvlopp med målgång på flygrakan. För säkerheten är det bättre om bara linjecyklar spurtar för målgång och tempocyklarna kör sitt eget race.

16 juni och framåt
Vi utvärderar tidigare träningar och drar upp nya planer!