Ordföranden har ordet!Nu rullar vi!
Vid årsmötet valdes en ny styrelse. Vi har nu konstituerat oss och har börjat att ta tag i verksamheten.
Första arrangemanget var Spin of Hope där klubben körde en obruten kedja i våra grön-vita klubbkläder. Vi har redan hunnit med tre styrelsemöten och börjar ha en klar idé hur vi vill driva klubben vidare. Mer om detta kommer att publiceras efterhand på denna sida och på Facebook.
Jag vill som nyvald ordförande börja med att tacka avgående styrelse för det arbete de lagt ner och vad som åstadkommits hittills – tack!
Hur ser jag att vi skall driva klubben vidare? Vi kommer att fortsätta på inslagen väg och endast göra mindre justeringar när det gäller Söndagsturen.
När det gäller MTB kommer vi försöka att anlägga en fast bana i Pagla-området. Fördelarna med detta är många. Vi kommer kunna ha mer strukturerade MTB-träningar samt lättare att anordna tävlingar. Om efterfrågan på ungdomsverksamhet ökar, ser jag detta som ett bra insteg i cyklingen.
Vem är jag då? Jag är uppvuxen i Boden och har cyklat här så länge jag minns. Jag kommer inte ihåg om det var filmen E.T. eller killen som hoppade över pappans Porsche 911 på TV som fick mig intresserad att köra BMX – men det var där det började bli riktigt kul på cykel. Sedan klev jag på första MTB-vågen i slutet på åttiotalet. I senare delen av nittiotalet blev det mer och mer utförsåkning på cykel med ambition att tävla i DH. Senaste åren lägger jag mest tid på landsväg. Vad vill jag då säga med detta rabblande? Jo för mig är bredden oerhört viktig – det spelar ingen roll varför du cyklar! För mig är cykling glädje, samvaro och en träningsform! Det kan vara så mycket, det kan vara att ta sig till kompisar som barn, att ta sig till jobbet som vuxen. En säkerhetsventil för sinnet när man är låg eller alldeles för uppspelt! Kort sagt cykla är och skall vara kul och nyttigt!
Att vara aktiv i en förening innebär för mig att vi hjälper varandra och skapar en god anda. Att vi hjälps åt att anordna verksamhet så att alla kan ha kul tillsammans!
Cykling är ju en verkligt skonsam träningsform och trappar man bara upp lagom kan man träna mycket och långt upp i åren. Det som är farligast med cykling är nog trafiken och att cykla i grupp. Därför ser jag det som självklart att vi som ledare och medlemmar utbildar de som är nya och upplyser de trafikanter som har frågor. Min egen reflektion är att trafikanter här uppe visar ganska liten hänsyn till cyklister så det finns ett arbete att göra för alla som kan. Som ett led i detta och att öka säkerheten har jag ett krav och det är att de som skall vara ledare under årets söndagsturer skall delta i ett upptaktsmöte där vi går igenom hur vi cyklar i grupp i CK Sävast så vi säger samma sak i alla fartgrupper och att det därmed blir lätt att byta grupp när man vill ändra tempo!
Ordförande Jesper Kallin