Wednesday 08th April 2020,
CK Sävast

Söndagsturen 2019

På söndagar träffas vi och cyklar i cirka två timmar på landsvägarna runt om Boden med omnejd. Vi arrangerar turen av många skäl, men främst för att få träffa andra cyklister och för att uppleva känslan och fördelarna av att cykla i grupp. Alla cyklister är välkomna och man behöver inte vara medlem i CK Sävast för att delta. Det enda du behöver är en väl fungerande cykel och naturligtvis cykelhjälm. Om du vill prova, tveka inte utan kom och prova direkt! Det finns alltid en plats för dig som är nybörjare och för dig som är erfaren i någon av grupperna.

Söndagsturen körs i fyra olika fartgrupper; grön, gul, orange och röd grupp. De tre långsammare grupperna har minst en erfaren cyklist vilken leder gruppen och håller ihop den i rätt tempo. Röd grupp leds av deltagarna själva. Du väljer själv i vilken grupp du vill köra, och om du är osäker så rekommenderar vi att du väljer en lugnare grupp första gången. Alla grupperna kör åt samma håll och vänder efter cirka en timme (beroende på med- och motvind). Det gör att du kan prova en snabbare grupp och sen falla ner till en långsammare om du blir trött. Normalt sett cyklar vi på två kolonner – dels för att träningen skall vara social, dels för att klungan skall bli kortare. Beroende på antal och trafiksituationen kan vi också köra på en tät.

Söndagsturerna avslutas med fika på Retro café, glöm inte att ta med kontanter då Retro Café inte tar kort. Vi vet ingen bättre belöning efter en Söndagstur än ett fika och lite cykelsnack. Naturligtvis är man välkommen att bara cykla eller bara för fikat och lite cykelsnack.

 

Fikat i sol.

Fikat i sol, igen.

Räkmacka de luxe

 

 

 

 

Den gröna gruppen riktar sig till dig som vill köra väldigt lugnt och/eller som precis börjat att motionera på cykel. Du bör förstås vara beredd på en lång cykeltur (cirka två timmar), men i den här gruppen finns ingen stress, ingen snitthastighet som ska hållas. Det är alltid bra med en racercykel/landsvägscykel, men till den här gruppen kan du komma med din hybrid också. Ledarna för den här gruppen kan även lära dig grunderna för att cykla i grupp, vilket kan vara bra om du vill prova en av de snabbare grupperna på sikt.

Den gula gruppen kör i en snittfart mellan 26-29 km/h beroende på deltagarna i gruppen. Vi cyklar i en klunga som roterar så att alla som vill är med och drar i täten. Den här är gruppen för dig som är en van motionscyklist.

I den orange gruppen har snittfarten ökat till någonstans mellan 29-32 km/h med ett jämt tryck i pedalerna. Även här cyklar vi en klunga som roterar så att alla som orkar är med och drar i täten. Den här gruppen är till för dig som är en van cyklist med lite högre medelhastighet och som vill utvecklas att köra enligt olika metoder i grupp.

I den röda gruppen går det fort(snittfart 32+ km/h), gruppen håller oftast så hög hastighet som möjligt så länge som möjligt. I denna grupp bör man vara van att cykla i grupp och tycka om mjölksyra. Ledarna i denna grupp utses från gång till gång.

Vi samlas kl 09:50 i korsningen vid helikoptern mitt emot Försvarsmuseum. Där gör vi en gruppindelning för dagen och 10:00 går starten. Här finns möjlighet till parkering för de som inte har möjlighet, eller inte vill ansluta med cykel. Vid ihållande regn ställs turen in. Det går förstås bra att cykla fast det regnar, men cykling i grupp är trevligare utan att bli nedsprutad med vatten, grus å lera.


Turschema 2019:
28/4 Unbyn-Avan-Gäddvik
5/5 Heden-Bredåker-Väg97
12/5 Brandstation-Svartbyn-Flarken-Vibbyn-Skogså-Väg356
19/5 Heden-Vändträsk-Brännberg
26/5 Shell-Erikslund-Skogså-Niemisel
2/6 Aldersjön-Selet-Solberg-Klöverträsk
9/6 Utgår. Välkommen att köra Rödbergsloppet
16/6 Heden-Bredåker-Väg97
23/6 Brandstation-Svartbyn-Flarken-Vibbyn-Skogså-Väg356
30/6 Heden-Vändträsk-Brännberg
7/7 Shell-Erikslund-Skogså-Niemisel
14/7 Aldersjön-Selet-Solberg-Klöverträsk
21/7 Heden-Bredåker-Väg97
28/7 Brandstation-Svartbyn-Flarken-Vibbyn-Skogså-Väg356
4/8 Heden-Vändträsk-Brännberg
11/8 Aldersjön-Selet-Solberg-Klöverträsk
18/8 Heden-Bredåker-Väg97
25/8 Brandstation-Svartbyn-Flarken-Vibbyn-Skogså-Väg356
1/9 Utgår. Välkommen att köra klubbmästerskapet i landsväg (linjelopp)
8/9 Heden-Vändträsk-Brännberg
15/9 Shell-Erikslund-Skogså-Niemisel
22/9 Aldersjön-Selet-Solberg-Klöverträsk
29/9 Heden-Bredåker-Väg97

Övriga CK Sävast-arrangemang 2018:
9/6 Rödbergsloppet
29/6 Team Sportia Triathlon
16/7 Mockträsktempot (tillika Klubbmästerskap tempo)
17/8 Klubbmästerskap MTB
1/9 Klubbmästerskap linje