Motionslopp eller tävling

Att cykla tillsammans i grupp är en trevlig sida av cykelsporten. Förutom de organiserade söndagsturerna finns det även utrymme att cykla under lite andra former. Nedan redogör vi för lite av det som erbjuds. Kom i håg att alla är välkomna och det viktigaste är att jämföra mot sig själv.

Skillnaden mellan motionslopp och tävling

För de som tänker  delta i tävling kan det vara bra att veta att under tävling gäller inte din vanliga hemförsäkring om det uppstår skada på cykel eller kropp. Du måste även ha en speciell tävlingslicens. För arrangören bli det mer komplicerat med tillstånd, avspärrningar etc.  Tävlingar riktar sig mest till tävlingscyklister eller den riktigt seriösa motionären.

Ett motionslopp räknas som en vanlig cykeltur. Hemförsäkringen täcker eventuella olyckor. Vanliga trafikregler gäller för de som deltar. Ofta finns dock flaggvakter som underlättar i trafikerade korsningar. Fika eller mat brukar finns utmed vägen eller vid målet. Några brukar köra  för att få en bra tid medan andra ser det som en möjlighet att få ett bra träningspass och träffa trevligt folk.

Motionslopp i Norrbotten

Rödbergsloppet

Rantrampet

Älvsbyn runt

Harrsvängen

PT Trampen

Fyrkantserien

Nytt för 2012 är Fyrkantsserien, ett samarbete mellan CK Sävast, Nybyns IK, Piteå CK och Luleå CK. Serien är öppen för alla, men den har som syfte att ”träningstävla”. Klubbarna turas om att arrangera olika lopp, alltifrån korta prologer och tempon till linjelopp med spurtpriser inlagda. Vi arrangerar vår del onsdag den 11 juli. Kontaktperson hos CK Sävast är Daniel Hednäs (070-5443526).

 

Team Norrbotten

Är du sugen på att tävla i landsvägscykling så kan du förstås göra detta för CK Sävast, men det finns även en ren tävlingsförening för cyklister i Norrbotten som heter Team Norrbotten. Klicka här och läs mer om föreningen.

 

Lämna ett svar